Kamer :D - Reisverslag uit Sydney, Australië van Janine Kervel - WaarBenJij.nu Kamer :D - Reisverslag uit Sydney, Australië van Janine Kervel - WaarBenJij.nu

Kamer :D

Door: Janine

Blijf op de hoogte en volg Janine

11 Februari 2010 | Australië, Sydney

Vandaag zijn we begonnen aan een tour door bepaalde delen van Sydney om huizen te bekijken. Gelukkig kon ik na het zien van de eerste kamer de rest al afzeggen - ik heb mn kamer! en zelfs een beetje die villa aan het strand waar ik het over had. mijn nieuwe stekkie ligt namelijk in Coogee (spreek uit Koedzjie), een wijk aan zee waar ik het liefste zou willen wonen! en de kamer is met alles meegevallen :). In eerste instantie zou het gaan om een gedeelde kamer - zoal de meeste betaalbare hier in Sydney - maar mijn nieuwe huisgenote Kasia vertelde dat het andere meisje waar ik mee samen ga leven wel bij Kasia op de kamer wilde slapen, zodat ik mn eigen (weliswaar kleine, maar o zo leuke) kamertje zou hebben. verder is de badkamer leuk, de zitkamer stelt weinig voor maar is ook oké en een fijne keuken. ook de huur is niet duur (150 dollar per week), water is incl, alleen electriciteit moet nog betaald worden. maar aangezien dat maar 75 dollar per 3 maanden is overleef ik dat ook wel. Internet moet ik zelf regelen, dus binnenkort even langs de Vodafone winkel (alleen die schijnt te werken op het adres) om een stick internet te halen. wat ook heel fijn is, is dat er bussen naar uni gaan vanaf mn casa, maar volgens mij moet het ook heel goed te lopen zijn :).

over mn huisgenoten: Kasia heb ik dus ontmoet. zij is degene die het huurcontract heeft getekend, en de tussenpersoon tussen mij en de landlady. Kasia is Pools, werkt bij een gigantisch warenhuis (heeft ook bij Shell in Den Haag gewerkt) en vertrekt in mei weer naar Polen. ze komt wel nog een keer terug naar Australië, aangezien ze hier gaat trouwen. De andere huisgenoot moet ik nog ontmoeten. Zij is Italiaans en werkt volgens Kasia zo'n 6 dagen per week, dus haar zal ik vrijwel alleen 's avonds zien.

ook Sascha heeft woningen bekeken, maar daar is nog niets definitiefs uit voort gekomen. ze is nu druk aan het rekenen wat er wel en niet in zit. hopen dat zij ook snel iets leuks krijgt.

anyways, ik kan er morgen al intrekken. moet alleen Kasia op haar werk opzoeken om de sleutel op te halen en dan kan ik beginnen met verhuizen. wie weet kan ik dan al heel snel mn eerste duik nemen in de zee :D.

ben er vandaag ook achtergekomen dat in australië zo'n beetje alles via pre pay werkt. niet alleen telefoons en buskaartjes, je kunt zelfs je begrafenis pre paid regelen! en wat een humor hebben ze hier. op de bussen staan de meest grappige teksten ('this one could eat 400kg a day, that's a busload of schoolchildren' als reclame voor een krokodil in een wildlife park). maar ook de vele restaurantjes en bistro's zijn heel creatief als het op namen aankomt. 'wow cow' verkoopt ijs, 'pie face' verkoopt hartige taartjes en bij 'nooddi nooddi' en 'Thai riffic' kun je terecht voor een orientaalse hap.

verder was de stad vandaag gevuld met schoolkinderen die geheel in uniform gestoken waren. de kleintjes hadden ook nog eens hoedjes op. we zijn al een aantal aparte meiden en jongens scholen tegengekomen, vrij ouderwets. maar dat lijkt hier wel met meerdere dingen zo te zijn.

o ja, tamara, je zou hier eigenlijk eens moeten komen kijken (zit er niet in, maar ik zeg het toch). bij de UNSW (mijn nieuwe universiteit) hebben ze een heel groot gedeelte aan paardenstallen. ik denk zeker wel een paar honderd meter (ruik je ook wel in de straten ernaast, dus weet niet of de buren er ook zo blij mee zijn). maar volgends mij worden die ook door de universiteit gebruikt voor training en paardenraces.

Hier laat ik het nu maar even bij. Denk dat ik zometeen nog even door de straten van Sydney ga huppelen, want ben heel blij met mn nieuwe kamer :D!

• 11 Februari 2010 - 06:02

Tinka:

Hey Janine,

Gefeliciteerd met je kamer!! Lekker je eigen plekkie en nog helemaal voor jezelf ook. :D Had je trouwens al gehoord dat we sinds gisteren weer voorzien zijn van een wit landschap?! Sneeuw in Nederland komt niet heel vaak voor, maar heb nu ook wel weer genoeg witte troep gezien voor de komende 5 jaar! :P hahaha Succes met verhuizen en ik spreek je laters weer.

Liefs, Tinka -xxx-

• 11 Februari 2010 - 06:16

AM:

Hoi Nien,

Fijn he dat je je villa aan het strand nu hebt.
    Nu lekker verhuizen en inrichten.
    Geniet ervan.

xxx AM